czwartek, 26 września 2013
Migdałowe naleśniki z serkiem kozim
Składniki:
*na ciasto
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 szklanka napoju migdałowego ALPRO
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka roztopionego masła
*dodatkowo
- 1 op. sera koziego
- 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 jajko
- 1/2 opakowania drobno zmielonych migdałów
- 1 łyżka roztopionego masła
- 1/2 szklanki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy, smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju.
2. Na każdy naleśnik kładziemy po 2 plasterki sera koziego, zawijamy w trójkąty, obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, na końcu w migdałach. Wszystkie naleśniki układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy roztopionym masłem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 min. w 200 stopniach.
3. W garnuszku podgrzewamy dżem, dodajemy do niego, miód, ocet i imbir, chwile gotujemy.
4. Gotowe, chrupiące naleśniki polewamy gorącym dżemem.
*na ciasto
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 szklanka napoju migdałowego ALPRO
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka roztopionego masła
*dodatkowo
- 1 op. sera koziego
- 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 jajko
- 1/2 opakowania drobno zmielonych migdałów
- 1 łyżka roztopionego masła
- 1/2 szklanki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy, smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju.
2. Na każdy naleśnik kładziemy po 2 plasterki sera koziego, zawijamy w trójkąty, obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, na końcu w migdałach. Wszystkie naleśniki układamy w żaroodpornym naczyniu, polewamy roztopionym masłem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 min. w 200 stopniach.
3. W garnuszku podgrzewamy dżem, dodajemy do niego, miód, ocet i imbir, chwile gotujemy.
4. Gotowe, chrupiące naleśniki polewamy gorącym dżemem.
Etykiety:
Naleśniki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
serek kozi w takich naleśnikach, a do tego maliny - strzał w dziesiątkę! :-)
Prześlij komentarz