poniedziałek, 30 września 2013
Makaron po francusku
Składniki:
- 600g pieczarek
- 1 szklanka śmietany 18%
- 250g sera pleśniowego camembert
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- 40g masła
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
- 1 op. makaronu (np. tagliatelle)
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w małe plasterki, dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszamy aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy, na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
2. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Można przyozdobić natką pietruszki.
- 600g pieczarek
- 1 szklanka śmietany 18%
- 250g sera pleśniowego camembert
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- 40g masła
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
- 1 op. makaronu (np. tagliatelle)
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w małe plasterki, dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszamy aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy, na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
2. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Można przyozdobić natką pietruszki.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz