czwartek, 4 lipca 2013
Portugalskie kotleciki
Składniki:
- 1/2 kg zmielonej polędwiczki wieprzowej
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 czerstwa kajzerka
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1/4 szklanki kaparów
- 1/2 szklanki pomidorów w oleju (odsączonych)
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Bułkę zalewamy wodą i zostawiamy na kilka minut. Cebulę siekamy i podsmażamy. W dużej misce mieszamy mięso z jajkiem, dokładnie odciśniętą z wody bułką, podsmażoną cebulą, przyprawiamy.
2.Następnie dodajemy drobno pokrojone pomidory, kapary i wyrabiamy przez chwilę. Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy na złoty kolor.
3. Gotowe kotleciki można podać np. z sałatą, grzankami, oliwkami.
- 1/2 kg zmielonej polędwiczki wieprzowej
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 czerstwa kajzerka
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1/4 szklanki kaparów
- 1/2 szklanki pomidorów w oleju (odsączonych)
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Bułkę zalewamy wodą i zostawiamy na kilka minut. Cebulę siekamy i podsmażamy. W dużej misce mieszamy mięso z jajkiem, dokładnie odciśniętą z wody bułką, podsmażoną cebulą, przyprawiamy.
2.Następnie dodajemy drobno pokrojone pomidory, kapary i wyrabiamy przez chwilę. Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy na złoty kolor.
3. Gotowe kotleciki można podać np. z sałatą, grzankami, oliwkami.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
ale fajne te kotleciki!
takie mielone ale udoskonalone ;d
http://lubieessc.blogspot.com/
Z kaparami na pewno by mi smakowaly!
ciekawy pomysł na obiad:)
Prześlij komentarz