wtorek, 23 lipca 2013
Dżem z czarnej porzeczki
Składniki:
- 1kg porzeczek
- 600g cukru
- 100ml wody
Sposób przygotowania:
1. Porzeczki obieramy z gałązek, myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą i gotujemy ok. 15 min.
2. Następnie dodajemy cukier i smażymy ok. 1 godz., aż uzyska odpowiednią konsystencję. Gorący dżem przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 min.
- 1kg porzeczek
- 600g cukru
- 100ml wody
Sposób przygotowania:
1. Porzeczki obieramy z gałązek, myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą i gotujemy ok. 15 min.
2. Następnie dodajemy cukier i smażymy ok. 1 godz., aż uzyska odpowiednią konsystencję. Gorący dżem przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Niezastąpiony dodatek do ciast :)
bardzo lubię taki:)
Też dziś zrobiłam dżem z czarnych porzeczek. Twój ma piękny, głęboki kolor.
Prześlij komentarz