poniedziałek, 10 czerwca 2013
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Składniki:
- 7g drożdży w proszku
- 300g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 duże jabłka
- 1,5 szklanki ciepłego mleka
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy mąkę z drożdżami, cukrem, letnim mlekiem, solą, pozostawiamy na 15 min. Następnie dodajemy jajko, starte na dużych oczkach jabłka, ponownie mieszamy, odstawiamy na 30 min.
2. Po tym czasie smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju, gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
- 7g drożdży w proszku
- 300g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 duże jabłka
- 1,5 szklanki ciepłego mleka
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy mąkę z drożdżami, cukrem, letnim mlekiem, solą, pozostawiamy na 15 min. Następnie dodajemy jajko, starte na dużych oczkach jabłka, ponownie mieszamy, odstawiamy na 30 min.
2. Po tym czasie smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju, gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Mniam :) Gdybym nie zjadła już dziś moich słodkich naleśników, od razu pobiegłabym zrobić racuchy- takiego mi zrobiłaś smaka!
dariawkuchni.blogspot.com
Uwielbiam, kocham i nie wiem co jeszcze... Racuchy są najlepsze! :)
przepadam za takimi racuszkami!
Pycha, też dodaję jabłka, a czasami ulubiony twarożek Pilos, również pyszne :)
Prześlij komentarz