niedziela, 5 maja 2013

Strogonoff z makaronem

Składniki:
- 20dag pieczarek
- 1 mała czerwona papryka
- 1 marchewka
- 40dag wołowiny
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany
- 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- makaron

Sposób przygotowania:
1. Wołowinę oczyszczamy i kroimy na małe kawałki, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i mąką. Podsmażamy w rondlu na łyżce oleju. Zalewamy 3 szklankami wody i dusimy pod przykryciem ok. 40 min.
2. Cebulę obieramy, szatkujemy. Paprykę i marchewkę oczyszczamy, kroimy w paski, a pieczarki w plasterki. Warzywa podsmażamy na patelni z 2 łyżkami oleju, następnie przekładamy do rondla z mięsem i dusimy ok. 15-20 min., do miękkości warzyw. Pod koniec wrzucamy pokrojone ogórki.
3. Na końcu zaprawiamy śmietaną wymieszaną z koncentratem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.


1 komentarze:

Dobre Czasy pisze...

witaj,ale tu u CIEBIE pięknie,zdrowo,smacznie,słodko i kolorowo.Jestem zachwycona.Jeśli pozwolisz to rozgoszczę się i pozostanę na dłużej.W wolnej chwili zapraszam w odwiedziny do Dobrych Czasów.Pozdrawiam wiosennie,dodam tylko,że Twoje fotki są bardzo ładne.J.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne