piątek, 31 maja 2013
Kurczak zapiekany z jabłkami i bakaliami
Składniki
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżka miodu
- garść rodzynek
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- 1 duże jabłko
- przyprawa do kurczaka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki, następnie przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 15 min.
2. Później dodajemy jogurt, rodzynki, orzechy, miód, wszystko mieszamy.
3. Jabłko obieramy i kroimy w plasterki, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Na warstwę jabłek wykładamy wcześniej przygotowane mięso. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. w 200 stopniach, aż kurczak się zezłoci i będzie upieczony.
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżka miodu
- garść rodzynek
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- 1 duże jabłko
- przyprawa do kurczaka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki, następnie przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 15 min.
2. Później dodajemy jogurt, rodzynki, orzechy, miód, wszystko mieszamy.
3. Jabłko obieramy i kroimy w plasterki, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Na warstwę jabłek wykładamy wcześniej przygotowane mięso. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. w 200 stopniach, aż kurczak się zezłoci i będzie upieczony.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
wygląda bardzo smacznie:)
Prześlij komentarz