czwartek, 11 kwietnia 2013
Sałatka curry z ryżem i kiełkami
Składniki:
- 2 jajka
- 1 torebka ryżu
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 mała puszka kiełków fasoli Mung
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (papryka, kukurydza, groszek)
- 4 średnie korniszony
- 3 łyżki rodzynek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
3. W misce mieszamy ryż z jajkami, pokrojonymi korniszonami, warzywami z puszki (należy je wcześniej odsączyć z wody), rodzynkami, curry i majonezem. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
- 2 jajka
- 1 torebka ryżu
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 mała puszka kiełków fasoli Mung
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (papryka, kukurydza, groszek)
- 4 średnie korniszony
- 3 łyżki rodzynek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
3. W misce mieszamy ryż z jajkami, pokrojonymi korniszonami, warzywami z puszki (należy je wcześniej odsączyć z wody), rodzynkami, curry i majonezem. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Etykiety:
Sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
musi być smaczna, śliczny kolorek:D
super pomysł.. wygląda nieziemsko
Prześlij komentarz