wtorek, 23 kwietnia 2013
Krupnik z kalafiorem i grzybami
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1 garść suszonych grzybów
- 8 łyżek kaszy jęczmiennej
- 1/4 średniego kalafiora
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- natka pietruszki do posypania
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Suszone grzyby moczymy w wodzie ok. 1 godziny, następnie odsączamy.
2. Do wywaru wrzucamy oczyszczone i pokrojone warzywa, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy. Wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1 garść suszonych grzybów
- 8 łyżek kaszy jęczmiennej
- 1/4 średniego kalafiora
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- natka pietruszki do posypania
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Suszone grzyby moczymy w wodzie ok. 1 godziny, następnie odsączamy.
2. Do wywaru wrzucamy oczyszczone i pokrojone warzywa, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy. Wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz