piątek, 26 kwietnia 2013
Gulasz z zieloną soczewicą i kiełbasą
Składniki:
- 150g zielonej soczewicy
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów w kawałkach
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- ok. 250g kiełbasy
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.
2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, ząbek czosnku i cebulę siekamy, następnie podsmażamy na łyżce oleju. Później przekładamy do garnka, dodajemy pomidory, przecier, dusimy do miękkości marchewki.
3. Na patelni podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki.
4. Do miękkiej marchewki, ale nierozgotowanej dodajemy soczewicę, kiełbasę, dusimy ok. 10 min., pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie podajemy z pieczywem.
Inspiracja:escapadegourmande
- 150g zielonej soczewicy
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów w kawałkach
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- ok. 250g kiełbasy
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.
2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, ząbek czosnku i cebulę siekamy, następnie podsmażamy na łyżce oleju. Później przekładamy do garnka, dodajemy pomidory, przecier, dusimy do miękkości marchewki.
3. Na patelni podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki.
4. Do miękkiej marchewki, ale nierozgotowanej dodajemy soczewicę, kiełbasę, dusimy ok. 10 min., pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie podajemy z pieczywem.
Inspiracja:escapadegourmande
Etykiety:
Warzywa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz