sobota, 2 marca 2013
Plince
Składniki:
- 1kg ziemniaków
- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- olej do smażenia
- owoce
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach (można zetrzeć na dużych, a potem zmiksować blenderem). Pozostawiamy na 5 min, by woda się ustała, następnie ją zlewamy, a do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę, sól, mieszamy.
2. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, podajemy z dowolnymi dodatkami: cukrem, dżemem, czy owocami.
- 1kg ziemniaków
- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- olej do smażenia
- owoce
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach (można zetrzeć na dużych, a potem zmiksować blenderem). Pozostawiamy na 5 min, by woda się ustała, następnie ją zlewamy, a do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę, sól, mieszamy.
2. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, podajemy z dowolnymi dodatkami: cukrem, dżemem, czy owocami.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
plendze uwielbiam, ale tylko na słono...
Prześlij komentarz