środa, 30 stycznia 2013
Śledzie w curry
Składniki:
- 40 dag matiasów małosolnych
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 jabłka
- ok. 1 łyżeczka curry
- 1 por (część biała)
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Matiasy moczymy ok. 1,5 godz., by pozbyć się nadmiaru soli, następnie kroimy w mniejsze kawałki.
2. Jabłka i por oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do śledzi.
3. Wlewamy śmietanę, majonez, przyprawiamy do smaku curry, solą i pieprzem, mieszamy.
- 40 dag matiasów małosolnych
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 jabłka
- ok. 1 łyżeczka curry
- 1 por (część biała)
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Matiasy moczymy ok. 1,5 godz., by pozbyć się nadmiaru soli, następnie kroimy w mniejsze kawałki.
2. Jabłka i por oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do śledzi.
3. Wlewamy śmietanę, majonez, przyprawiamy do smaku curry, solą i pieprzem, mieszamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Jaką śmietanę? 9% 12% 18% 30% 32% 36%???????
rzadką czy gęstą?
kwaśną czy neutralną tzw. słodką?
Najlepiej gęstą kwaśną.
Prześlij komentarz