poniedziałek, 12 listopada 2012
Roladki z lazurem i pomidorami
Składniki:
- 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- 100g sera lazur
- 400-500g polędwicy
- szynka parmeńska
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Polędwicę kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy na kotleciki. Każdy kotlecik nacieramy solą i pieprzem. Następnie kładziemy plasterek szynki, kawałek pomidora i sera, zawijamy w roladki (jeśli będą się rozlatywać można przekłuć wykałaczkami).
2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem z pomidorów, układamy roladki, lekko smarujemy je olejem pomidorowym, posypujemy ziołami.
3. Mięso pieczemy ok. 45-60 min. w 180 stopniach, aż się zrumieni, a w środku nie będzie surowe.
- 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- 100g sera lazur
- 400-500g polędwicy
- szynka parmeńska
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Polędwicę kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy na kotleciki. Każdy kotlecik nacieramy solą i pieprzem. Następnie kładziemy plasterek szynki, kawałek pomidora i sera, zawijamy w roladki (jeśli będą się rozlatywać można przekłuć wykałaczkami).
2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem z pomidorów, układamy roladki, lekko smarujemy je olejem pomidorowym, posypujemy ziołami.
3. Mięso pieczemy ok. 45-60 min. w 180 stopniach, aż się zrumieni, a w środku nie będzie surowe.
Etykiety:
Dania z wołowiny i wieprzowiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Cudne te polędwiczki! :-)
Pozdrawiam serdecznie!
Basia
Pysznie...
Wlasnie mi przypomnialas, ze dawno nie robilam roladek a wolowiny, a tak je lubie
Prześlij komentarz