piątek, 12 października 2012
Kurczak w sosie jogurtowym
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 2 marchewki
- kawałek selera
- oliwa do smażenia
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
- ryż
Sposób przygotowania:
1. Marchewki i seler obieramy, kroimy w małe słupki, cebule siekamy. Na patelni z oliwą podsmażamy marchewki i seler, ok. 10 min., następnie dodajemy cebulę, nadal smażymy.
2. Filet kroimy w kostkę i dodajemy do lekko miękkich warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Potem wlewamy jogurt wymieszany z curry, śmietanę, smażymy aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 2 marchewki
- kawałek selera
- oliwa do smażenia
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
- ryż
Sposób przygotowania:
1. Marchewki i seler obieramy, kroimy w małe słupki, cebule siekamy. Na patelni z oliwą podsmażamy marchewki i seler, ok. 10 min., następnie dodajemy cebulę, nadal smażymy.
2. Filet kroimy w kostkę i dodajemy do lekko miękkich warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Potem wlewamy jogurt wymieszany z curry, śmietanę, smażymy aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz