sobota, 8 września 2012
Tagliatelle z łososiem
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu tagliatelle
- 1 mała puszka kukurydzy
- 20dag wędzonego łososia
- 150ml śmietany 12%
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Łososia rozdrabniamy, wkładamy do garnka, zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy, następnie dodajemy kukurydzę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy sos wlewamy do odcedzonego makaronu, mieszamy, chwilę gotujemy, posypujemy natką pietruszki.
- 1/2 opakowania makaronu tagliatelle
- 1 mała puszka kukurydzy
- 20dag wędzonego łososia
- 150ml śmietany 12%
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Łososia rozdrabniamy, wkładamy do garnka, zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy, następnie dodajemy kukurydzę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy sos wlewamy do odcedzonego makaronu, mieszamy, chwilę gotujemy, posypujemy natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Co za pyszności. :) Uwielbiam takie makarony.
Prześlij komentarz