niedziela, 2 września 2012
Dżem marchewkowy
Składniki:
- 1kg marchwi
- 2 cytryny
- 200g cukru
Sposób przygotowania:
1. Marchewki obieramy kroimy w plastry i gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy, miksujemy, aż powstanie papka, dodajemy cukier gotujemy na małym ogniu ok. 20 min., od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić.
2. Pod koniec dodajemy sok z cytryn, mieszamy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.
- 1kg marchwi
- 2 cytryny
- 200g cukru
Sposób przygotowania:
1. Marchewki obieramy kroimy w plastry i gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy, miksujemy, aż powstanie papka, dodajemy cukier gotujemy na małym ogniu ok. 20 min., od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić.
2. Pod koniec dodajemy sok z cytryn, mieszamy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
wspaniały polecam
Prześlij komentarz