piątek, 24 sierpnia 2012
Zupa krem z zielonego ogórka
Składniki:
- 1 duży serek topiony śmietankowy
- 3 długie zielone ogórki
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1/2szklanki słodkiej śmietanki 12%
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz
- grzanki
Sposób przygotowania:
1. Ogórki myjemy, kroimy w dużą kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dodajemy serek topiony, koperek, zmiażdżony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
2. Zupę miksujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, podajmy z grzankami.
- 1 duży serek topiony śmietankowy
- 3 długie zielone ogórki
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1/2szklanki słodkiej śmietanki 12%
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz
- grzanki
Sposób przygotowania:
1. Ogórki myjemy, kroimy w dużą kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dodajemy serek topiony, koperek, zmiażdżony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
2. Zupę miksujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, podajmy z grzankami.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
czuję się badzo zaintrygowana! krem z zielonego ogórka świeżego to dla mnie niezła nowość.
Nigdy się z taka zupą nie spotkałam. Może się skuszę? :)
Prześlij komentarz