środa, 11 lipca 2012
Dżem jabłkowo-porzeczkowy z nutą pomarańczy
Składniki:
- 1 kg czarnych porzeczek
- 1 kg jabłek
- 1 duża pomarańcza
- sok z 1/2 cytryny
- ok. 0,5 kg cukru
Sposób przygotowania:
1. Jabłka i pomarańcz oczyszczamy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, następnie dodajemy oczyszczone porzeczki.
2. Owoce smażymy, aż powstanie konsystencja dżemu, ok. 1 godziny, pod koniec dodajemy cukier i sok z cytryny.
3. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy.
- 1 kg czarnych porzeczek
- 1 kg jabłek
- 1 duża pomarańcza
- sok z 1/2 cytryny
- ok. 0,5 kg cukru
Sposób przygotowania:
1. Jabłka i pomarańcz oczyszczamy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, następnie dodajemy oczyszczone porzeczki.
2. Owoce smażymy, aż powstanie konsystencja dżemu, ok. 1 godziny, pod koniec dodajemy cukier i sok z cytryny.
3. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
cudowny kolor! ale musi być pyszny
Prześlij komentarz