sobota, 16 czerwca 2012
Winny kurczak z pieczarkami
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 5 dużych pieczarek
- 1 por
- 1 mały jogurt naturalny
- 100 ml białego wina
- natka pietruszki
- papryka słodka i ostra
- sól i pieprz
- czosnek granulowany
- 1 łyżeczka curry
- ryż
Sposób przygotowania:
1. Por kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patenie, zalewamy winem i smażymy do momentu wyparowania płynu.
2. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w małe kawałki, chwile smażymy, dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko smażymy do miękkości warzyw i mięsa.
3. Jogurt lekko hartujemy dodajemy do mięsa, przyprawiamy paprykami, czosnkiem, solą i pieprzem, chwilę gotujemy.
4. Ryż gotujemy w curry, podajemy z mięsem.
- 1 filet z kurczaka
- 5 dużych pieczarek
- 1 por
- 1 mały jogurt naturalny
- 100 ml białego wina
- natka pietruszki
- papryka słodka i ostra
- sól i pieprz
- czosnek granulowany
- 1 łyżeczka curry
- ryż
Sposób przygotowania:
1. Por kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patenie, zalewamy winem i smażymy do momentu wyparowania płynu.
2. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w małe kawałki, chwile smażymy, dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko smażymy do miękkości warzyw i mięsa.
3. Jogurt lekko hartujemy dodajemy do mięsa, przyprawiamy paprykami, czosnkiem, solą i pieprzem, chwilę gotujemy.
4. Ryż gotujemy w curry, podajemy z mięsem.
Etykiety:
Dania z drobiu,
Ryż
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
kurczak z pieczarkami to u mnie obowiązkowa pozycja w cotygodniowym menu :) dodatek wina bardzo ciekawy
Prześlij komentarz