niedziela, 24 czerwca 2012
Rewolucja w smażeniu - Patelnia firmy GreenPan
- Informacje: Patelnia firmy GreePan z opatentowaną, nieprzywierającą powłoką ceramiczną Thermolon ceramic jest bezpieczna dla zdrowia i nieszkodliwa dla środowiska. Opatentowana technologia Thermolon może wytrzymać przypadkowe, krótkie rozgrzanie do 450 °C z uwagi na posiadaną funkcję bezpieczeństwa. Oznacza to, że jeśli przypadkowo patelnia zostanie przegrzana, nie zostaną uwolnione toksyczne opary, a sama powłoka nie pokryje się pęcherzykami i nie zacznie się złuszczać. Gdy nieprzywieralność zaczyna zanikać, gruby podkład ceramiczny o wysokiej gęstości umożliwia stosowanie patelni podobnie jak w przypadku żeliwnych emaliowanych patelni. Marka GreenPan ma już ugruntowaną pozycję, zarówno wśród odbiorców sklepów specjalistycznych, ekologicznych. Więcej informacji o rewolucyjnym sposobie wprowadzenia do kuchni zdrowego i ekologicznego smażenia na stronie producenta: http://www.green-pan.pl/pl/misja-247.htm
- Smażenie: Patelnie należy najpierw rozgrzać, olej dodajemy dopiero minutę przed rozpoczęciem smażenia. Możliwe jest również smażenie bez tłuszczu. Nie należy stosować metalowych narzędzi na nieprzywieralnej powierzchni. Zalecane są plastikowe, gumowe lub drewniane przybory kuchenne, które umożliwiają dłuższe korzystanie z patelni.
- Czyszczenie: Patelnie należy czyścić po ostudzeniu. Produkt GreenPan jest bardzo łatwy i wygodny do czyszczenia. Zaleca się umyć ją w ciepłej wodzie z mydłem lub płynem do naczyń. Opłukać i osuszyć miękką ściereczką lub ręcznikiem papierowym.
- Gwarancja: Gwarancja udzielona jest na okres 5 lat ( 2 lata na powłokę).
- Opinia „Pokochaj gotowanie”: Otrzymałam od firmy GreenPan patelnie technologii Thermolon o średnicy 24cm i szczerze mówiąc jestem mile zaskoczona. Choć jest dosyć ciężka to smaży się na niej rewelacyjnie. Wypróbowałam ją robiąc placuszki kalarepowo-ziemniaczane: http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/06/placuszki-kalarepowo-ziemniaczane.html . Do smażenia użyłam bardzo małej ilości oleju i po raz pierwszy spotkałam się, że olej po rozprowadzeniu znajduje się na całej powierzchni w postaci kropelek, co zapewnia jednakowe smażenie każdego placuszka. Można również smażyć bez użycia tłuszczu. Placuszki do niej zupełnie nie przywierały, używałam drewnianych szpatułek, by nie uszkodzić powłoki. Czyści się ją bardzo łatwo za pomocą zwykłego płynu do naczyń. Dzięki tej firmie smażenie jest bezpieczne dla naszego zdrowia i dla środowiska, a zarazem bardzo wygodne. Szczerze polecam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Ja też mam patelnię tej firmy od 1,5 roku i na początku byłam zachwycona. Patelnia kosztowała 250 zł i gdyby nie to, wyrzuciłabym ją bez zawahania do kosza. Po kilkunastu miesiącach użytkowania, do patelni zaczęło wszystko przywierać i bardzo ciężko ją doczyścić. Podsumowując - pierwsze wrażenie jest naprawdę bardzo pozytywne ale po czasie czar pryska... Szkoda pieniędzy.
Może masz racje, ja smażyłam na niej dopiero kilka razy. Wydaje mi się jednak, że każda patelnia po czasie się zużywa, szczególnie przez częste korzystanie i użycie nieodpowiednich narzędzi. Pozytywne jest to, że nie wydziela toksycznych oparów, jak inne patelnie.
Osobiście pierwszy raz tutaj widzę że taka patelnia jest więc nie mam o niej żadnego zdania, gdyż jej nie używałam. Dla mnie bezkonkurencyjne są patelnie z https://duka.com/pl/gotowanie-i-pieczenie/patelnie-i-woki gdyż wiem jak wysokiej jakości są te naczynia. W sumie używam ich już jakiś czas i na tą chwilę nie wyobrażam sobie innej.
Prześlij komentarz