niedziela, 24 czerwca 2012
Placuszki kalarepowo-ziemniaczane
Składniki:
- 3 duże miękkie kalarepy
- 3 ziemniaki
- 1/2 opakowania sera feta
- 2 jajka
- 150g szynki
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- tymianek, kolendra
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na dużych oczkach. Do warzyw dodajemy jajka, mąkę, mieszamy.
2. Do masy dodajemy szynkę i fetę, pokrojone w kosteczkę, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, na złoty kolor (tak długo aż będą miękkie). Podajemy z sosem czosnkowym, ketchupem.
- 3 duże miękkie kalarepy
- 3 ziemniaki
- 1/2 opakowania sera feta
- 2 jajka
- 150g szynki
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- tymianek, kolendra
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na dużych oczkach. Do warzyw dodajemy jajka, mąkę, mieszamy.
2. Do masy dodajemy szynkę i fetę, pokrojone w kosteczkę, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, na złoty kolor (tak długo aż będą miękkie). Podajemy z sosem czosnkowym, ketchupem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
pyszne są, ubiegłaś mnie z przepisem:))) pozdrawiam
Prześlij komentarz