czwartek, 28 czerwca 2012
Naleśniki z kaszą kuskus i ananasem
Składniki:
*na ciasto
- 250g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 50 ml wody
- szczypta soli
*na nadzienie
- 3/4 szklanki kaszy kuskus
- 5 plasterków ananasa
- sok z ananasa
- 4 łyżki serka sernikowego
- 1 op. cukru waniliowego
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką masę, jeśli jest mocno gęsta to dodajemy trochę mleka. Naleśniki smażymy na małej ilości oleju lub na suchej patelni. Naleśniki powinny być cienkie i rumiane.
2. Sok z ananasa mieszamy z niewielką ilością wody, zagotowujemy i zalewamy kuskus, jak w przepisie na opakowaniu ok. 1 cm. nad powierzchnię kaszy.
3. Gdy kasza spęczniała i jest miękka mieszamy ją z pokrojonym w kostkę ananasem, serkiem sernikowym i cukrem waniliowym.
4. Naleśniki smarujemy ananasową masą, zawijamy.
*na ciasto
- 250g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 50 ml wody
- szczypta soli
*na nadzienie
- 3/4 szklanki kaszy kuskus
- 5 plasterków ananasa
- sok z ananasa
- 4 łyżki serka sernikowego
- 1 op. cukru waniliowego
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką masę, jeśli jest mocno gęsta to dodajemy trochę mleka. Naleśniki smażymy na małej ilości oleju lub na suchej patelni. Naleśniki powinny być cienkie i rumiane.
2. Sok z ananasa mieszamy z niewielką ilością wody, zagotowujemy i zalewamy kuskus, jak w przepisie na opakowaniu ok. 1 cm. nad powierzchnię kaszy.
3. Gdy kasza spęczniała i jest miękka mieszamy ją z pokrojonym w kostkę ananasem, serkiem sernikowym i cukrem waniliowym.
4. Naleśniki smarujemy ananasową masą, zawijamy.
Etykiety:
Naleśniki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz