niedziela, 3 czerwca 2012
Ketchupowe rogaliki
Składniki:
- 100g żółtego sera
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- ketchup Pudliszki
- 1 białko
- sezam
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki. Każdy kwadracik smarujemy ketchupem, na środek kładziemy starty na dużych oczkach żółty ser. Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do białka dodajemy dwie łyżki wody, lekko ubijamy, smarujemy nim rogaliki i posypujemy sezamem.
3. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu trzymamy jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku.
- 100g żółtego sera
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- ketchup Pudliszki
- 1 białko
- sezam
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki. Każdy kwadracik smarujemy ketchupem, na środek kładziemy starty na dużych oczkach żółty ser. Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do białka dodajemy dwie łyżki wody, lekko ubijamy, smarujemy nim rogaliki i posypujemy sezamem.
3. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu trzymamy jeszcze chwilę w wyłączonym piekarniku.
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
świetne! musze zrobić:)
świetny blog i przepisy :) na pewno z jakiś skorzystam :) zapraszam do mnie, ja dopiero zaczynam :)
Prześlij komentarz