piątek, 18 maja 2012
Gnocchi z ricottą i szpinakiem
Składniki:
- 1 op. gotowych gnocchi (500g)
- 100g sera ricotta
- 100g mrożonego szpinaku w liściach
- 70 ml śmietanki 30%
- 40 ml białego wina
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wkładamy masło, zamrożony szpinak, zmiażdżony czosnek, gotujemy, mieszając, aż szpinak się odmrozi i woda odparuje.
2. Wlewamy wino, gotujemy, aż do jego odparowania, następnie dodajemy śmietankę, pokruszoną ricottę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy, mieszając, nie za długo żeby ricotta nie straciła swojej konsystencji.
3. Gorący sos podajemy z przygotowanymi według przepisu na opakowaniu gnocchi.
- 1 op. gotowych gnocchi (500g)
- 100g sera ricotta
- 100g mrożonego szpinaku w liściach
- 70 ml śmietanki 30%
- 40 ml białego wina
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wkładamy masło, zamrożony szpinak, zmiażdżony czosnek, gotujemy, mieszając, aż szpinak się odmrozi i woda odparuje.
2. Wlewamy wino, gotujemy, aż do jego odparowania, następnie dodajemy śmietankę, pokruszoną ricottę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy, mieszając, nie za długo żeby ricotta nie straciła swojej konsystencji.
3. Gorący sos podajemy z przygotowanymi według przepisu na opakowaniu gnocchi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz