piątek, 6 kwietnia 2012
Drobiowe roladki z żurawiną
Składniki:
- 1 słoik żurawiny do mięs
- 2 podwójne filety drobiowe
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- sól i pieprz
- słodka papryka i chilli
Sposób przygotowania:
1. Filety kroimy, lekko rozbijamy, z jednej strony nacieramy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, pozostawiamy na chwilę.
2. Drugą stronę filetów smarujemy żurawiną, zawijamy roladki, związujemy nitką. Roladki obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu zdejmujemy nitki.
3. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy resztę żurawiny, która nam pozostanie po nadzianiu roladek, zagotowujemy. Do szklanki wlewamy trochę sosu żurawinowego, dodajemy mąkę, mieszamy, następnie wlewamy do reszty sosu, zagotowujemy. Do sosu dodajemy usmażone roladki, chwilę gotujemy.
- 1 słoik żurawiny do mięs
- 2 podwójne filety drobiowe
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- sól i pieprz
- słodka papryka i chilli
Sposób przygotowania:
1. Filety kroimy, lekko rozbijamy, z jednej strony nacieramy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, pozostawiamy na chwilę.
2. Drugą stronę filetów smarujemy żurawiną, zawijamy roladki, związujemy nitką. Roladki obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu zdejmujemy nitki.
3. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy resztę żurawiny, która nam pozostanie po nadzianiu roladek, zagotowujemy. Do szklanki wlewamy trochę sosu żurawinowego, dodajemy mąkę, mieszamy, następnie wlewamy do reszty sosu, zagotowujemy. Do sosu dodajemy usmażone roladki, chwilę gotujemy.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam:)
Pyszny pomysł na obiad;)
pyszne! uwielbiam drobiowe roladki.
ważne, by smakowały! a te na pewno takie smakowite są.
Wesołego Alleluja! ;*
smakowitych doznań, radości i ciepłych chwil
pełnych uśmiechu w rodzinnym gronie!
po tych wszystkich mazurkach, z przykenością spróbowałabym tych roladek
Pozdrawiamy Tapenda
Niby dobrze znane połączenie mięsa z żurawiną a w takiej przyjemnie zakręconej formie :)
Prześlij komentarz