środa, 29 lutego 2012
Piankowe lizaki
Składniki:
- 1 opakowanie białych pianek jojo
- 1 polewa czekoladowa lub mleczna czekolada
- posiekane orzechy lub kolorowa posypka
- patyczki
Sposób przygotowania:
1. Pianki delikatnie nabijamy na patyczki, tak by nie spadły i by nie przeszły na wylot.
2. Następnie zanurzamy pianki do połowy w roztopionej w łaźni wodnej czekoladzie lub w przygotowanej polewie. Wyciągamy i chwilkę czekamy, by nadmiar czekolady spłynął. Później zanurzamy w posypce na wysokość 1/2 powierzchni czekoladowej.
3. Na końcu wkładamy pianki na patyczkach np. do słoika, uważamy, by się nie skleiły i wkładamy na chwilę do lodówki, aby czekolada dobrze zastygła.
- 1 opakowanie białych pianek jojo
- 1 polewa czekoladowa lub mleczna czekolada
- posiekane orzechy lub kolorowa posypka
- patyczki
Sposób przygotowania:
1. Pianki delikatnie nabijamy na patyczki, tak by nie spadły i by nie przeszły na wylot.
2. Następnie zanurzamy pianki do połowy w roztopionej w łaźni wodnej czekoladzie lub w przygotowanej polewie. Wyciągamy i chwilkę czekamy, by nadmiar czekolady spłynął. Później zanurzamy w posypce na wysokość 1/2 powierzchni czekoladowej.
3. Na końcu wkładamy pianki na patyczkach np. do słoika, uważamy, by się nie skleiły i wkładamy na chwilę do lodówki, aby czekolada dobrze zastygła.
Przepis bierze udział w konkursie "Słodki konkurs lizakowy z AleDobre.pl!"
Etykiety:
Różne
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
6 komentarze:
Słodko wyglądają :-)
Proste, a jednocześnie pomysłowe;)
Piękne...
Świetne:)
Ale świetne;)
Ślicznie wyglądają :)
Prześlij komentarz