wtorek, 17 stycznia 2012
Trufle z migdałem
Składniki:
- 300g pokruszonych herbatników
- 1 szklanka słodkiego mleka skondensowanego
- 90g wiórków kokosowych+do obtoczenia
- 1/2 opakowania migdałów w całości
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy pokruszone herbatniki, wiórki, kakao i mleko skondensowane. Następnie masę wkładamy do lodówki na ok. 15 min.
2. Wiórki przeznaczone do obtoczenia podsmażamy na suchej patelni, studzimy.
3. Z masy formujemy kuleczki, do środka wkładamy migdał. Każdą kuleczkę obtaczamy w podsmażonych wiórkach. Wkładamy na chwilę do lodówki.
- 300g pokruszonych herbatników
- 1 szklanka słodkiego mleka skondensowanego
- 90g wiórków kokosowych+do obtoczenia
- 1/2 opakowania migdałów w całości
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy pokruszone herbatniki, wiórki, kakao i mleko skondensowane. Następnie masę wkładamy do lodówki na ok. 15 min.
2. Wiórki przeznaczone do obtoczenia podsmażamy na suchej patelni, studzimy.
3. Z masy formujemy kuleczki, do środka wkładamy migdał. Każdą kuleczkę obtaczamy w podsmażonych wiórkach. Wkładamy na chwilę do lodówki.
Etykiety:
Trufle
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
pycha!
Obłędne! :D
Prześlij komentarz