niedziela, 8 stycznia 2012
Placuszki z jabłkami
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 400ml kefiru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jabłka
- łyżeczka sody oczyszczonej
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Jabłka oczyszczamy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
2. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier waniliowy i sodę, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, kefir, mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Później dodajemy starte jabłka, mieszamy łyżką.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju (po usmażeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu). Podajemy z dżemem, bądź z cukrem pudrem.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 400ml kefiru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jabłka
- łyżeczka sody oczyszczonej
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Jabłka oczyszczamy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
2. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier waniliowy i sodę, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, kefir, mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Później dodajemy starte jabłka, mieszamy łyżką.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju (po usmażeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu). Podajemy z dżemem, bądź z cukrem pudrem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Racuchy!:D
uwielbiane w moim domu. przez wszystkich, bez wyjątku!
uwielbiam racuchy !!!!
Prześlij komentarz