sobota, 14 stycznia 2012

Pasta z łososiem

Składniki:
- 80g wędzonego łososia
- 3 jajka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka serka śmietankowego kanapkowego
- kilka gałązek koperku
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy i w misce rozdrabniamy, najlepiej widelcem.
2. Łososia bardzo drobno kroimy, koperek siekamy, wszystko wkładamy do jajek. Później dodajemy majonez i serek, mieszamy.
3. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.


8 komentarzy:

  1. Pyszna pasta rybna i jak apetycznie zaprezentowana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta! i do tego jakie romantyczne kanapeczki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzooo mi się podoba muszę kiedyś zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota. A do tego z jednej z moich ulubionych ryb :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zamiast koperku do tego dodaję 2 drobno pokrojone szalotki oraz szczypior

    OdpowiedzUsuń