piątek, 9 grudnia 2011
Filety z kurczaka w krakersach
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 150g naturalnego jogurtu
- 1 duże opakowanie krakersów
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- przyprawa do kurczaka
- oregano
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mięso mieszamy z jogurtem, przyprawą, papryką, oregano, solą i pieprzem i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki.
2. Krakersy drobno kruszymy. Wyciągamy mięso z lodówki, obtaczamy każdy kawałek w krakersach, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek. Filety podajemy z pieczonymi ziemniakami, sosem czosnkowym bądź z ketchupem.
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 150g naturalnego jogurtu
- 1 duże opakowanie krakersów
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- przyprawa do kurczaka
- oregano
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mięso mieszamy z jogurtem, przyprawą, papryką, oregano, solą i pieprzem i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki.
2. Krakersy drobno kruszymy. Wyciągamy mięso z lodówki, obtaczamy każdy kawałek w krakersach, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek. Filety podajemy z pieczonymi ziemniakami, sosem czosnkowym bądź z ketchupem.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Pysznie się prezentują :) W krakersach nigdy nie jadłam, ale muszę spróbować koniecznie.
Robiłam te kotlety - są bardzo udane :)
Robiłam kiedyś bardzo podobne ale dodatkowo w chipsach
Prześlij komentarz