czwartek, 10 listopada 2011

Gratkowe racuchy

Składniki:
- 300g jogurtu Gratka
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Jajko roztrzepujemy z jogurtem, następnie dodajemy mąkę zmieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po usmażeniu kładziemy na ręczniczkach papierowych, żeby pozbyć się tłuszczu.


6 komentarzy:

  1. z tą bitą śmietaną mmmm:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, dobry pomysł. :) Z takiego jogurtu jeszcze nie robiłam placuszków, a wyglądają na naprawdę dobre. Zapisuję przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. chcialabym pojesc takich pysznych racuszkow:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratkę bardzo lubię, więc takie placuszki na pewno też by mi zasmakowały. :) A ślicznie wyglądają z tym kleksem bitej śmietany :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przetestowałam i wyszły super! Polecam bardzo przepis ��

    OdpowiedzUsuń