czwartek, 10 listopada 2011

Gratkowe racuchy

Składniki:
- 300g jogurtu Gratka
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Jajko roztrzepujemy z jogurtem, następnie dodajemy mąkę zmieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po usmażeniu kładziemy na ręczniczkach papierowych, żeby pozbyć się tłuszczu.


6 komentarze:

ANNA pisze...

Pysznie wyglądają!

Dusia pisze...

z tą bitą śmietaną mmmm:)

Anonimowy pisze...

O, dobry pomysł. :) Z takiego jogurtu jeszcze nie robiłam placuszków, a wyglądają na naprawdę dobre. Zapisuję przepis!

aga pisze...

chcialabym pojesc takich pysznych racuszkow:)

Sue pisze...

Gratkę bardzo lubię, więc takie placuszki na pewno też by mi zasmakowały. :) A ślicznie wyglądają z tym kleksem bitej śmietany :)

Anonimowy pisze...

Przetestowałam i wyszły super! Polecam bardzo przepis ��

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne