piątek, 21 października 2011

Gruszkowy deser

Składniki:
- 3 duże gruszki
- 400g jogurtu greckiego
- kawałek ciasta biszkoptowego lub mielonego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:
1. Dwie gruszki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy z dodatkiem cynamonu, aż powstanie konsystencja dżemu (można podlać odrobiną wody).
2. Jedną gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z jogurtem i cukrem.
3. Kawałek ciasta drobno kruszymy. W pucharkach układamy warstwy: ciasto-gruszki-masa jogurtowa-ciasto-gruszki-masa jogurtowa. Na końcu można posypać odrobinę cynamonu.

4 komentarze:

ANNA pisze...

Ja z gruszkami to biorę wszystko w ciemno! A wygląda smakowicie...

asieja pisze...

lubię te owocowe przekładańce!

Arvén pisze...

Mam słabość do pasków w każdej wersji, nawet pasiaste desery do mnie przemawiają znacznie bardziej niż pozostałe. Pyyysznie się prezentują!

Anonimowy pisze...

Wszystkie warstwy dla mnie:))

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne