Składniki:
- 3 duże gruszki
- 400g jogurtu greckiego
- kawałek ciasta biszkoptowego lub mielonego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
1. Dwie gruszki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy z dodatkiem cynamonu, aż powstanie konsystencja dżemu (można podlać odrobiną wody).
2. Jedną gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z jogurtem i cukrem.
3. Kawałek ciasta drobno kruszymy. W pucharkach układamy warstwy: ciasto-gruszki-masa jogurtowa-ciasto-gruszki-masa jogurtowa. Na końcu można posypać odrobinę cynamonu.
Ja z gruszkami to biorę wszystko w ciemno! A wygląda smakowicie...
OdpowiedzUsuńlubię te owocowe przekładańce!
OdpowiedzUsuńMam słabość do pasków w każdej wersji, nawet pasiaste desery do mnie przemawiają znacznie bardziej niż pozostałe. Pyyysznie się prezentują!
OdpowiedzUsuńWszystkie warstwy dla mnie:))
OdpowiedzUsuń