piątek, 23 września 2011
Sos cukiniowo-paprykowy
Składniki:
- 1kg cukinii
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 20 dag cebuli
- 5 ząbków czosnku
- 1/2 kg pomidorów
- 1 szklanka oleju
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Cukinie myjemy, obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasienie i również kroimy w małą kostkę.
2. Pomidory na chwilę wkładamy do gorącej wody, następnie je obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
3. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy chili, curry, sól, pieprz, wlewamy olej i wodę, wszystko gotujemy na małym ogniu ok. 25min., od czasu do czasu mieszając.
4. Gorącym sosem napełniamy słoiki, pasteryzujemy ok. 20 min.
- 1kg cukinii
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 20 dag cebuli
- 5 ząbków czosnku
- 1/2 kg pomidorów
- 1 szklanka oleju
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Cukinie myjemy, obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasienie i również kroimy w małą kostkę.
2. Pomidory na chwilę wkładamy do gorącej wody, następnie je obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
3. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy chili, curry, sól, pieprz, wlewamy olej i wodę, wszystko gotujemy na małym ogniu ok. 25min., od czasu do czasu mieszając.
4. Gorącym sosem napełniamy słoiki, pasteryzujemy ok. 20 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz