sobota, 10 września 2011
Dżem jabłkowo-dyniowy
Składniki:
- 1kg miąższu dyni
- 1kg jabłek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka goździków
- sok z 1 cytryny
- cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Miąższ dyni pozbawiony pestek podlewamy 1 szklanką wody i podsmażamy, aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy drobno pokrojone i oczyszczone jabłka. Wszystko smażymy, mieszając, aż nabierze konsystencji dżemu.
2. Pod koniec dodajemy sok z cytryny, cukier, cynamon, goździki i gotujemy jeszcze 10 min. Gotowy dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 min.
- 1kg miąższu dyni
- 1kg jabłek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka goździków
- sok z 1 cytryny
- cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Miąższ dyni pozbawiony pestek podlewamy 1 szklanką wody i podsmażamy, aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy drobno pokrojone i oczyszczone jabłka. Wszystko smażymy, mieszając, aż nabierze konsystencji dżemu.
2. Pod koniec dodajemy sok z cytryny, cukier, cynamon, goździki i gotujemy jeszcze 10 min. Gotowy dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
ależ on ma kolor! w zimowe poranki kop energii gwarantowany!
przepiękny kolor. ostatnio jadłam podobny u koleżanki i od razu wyciągnęłam do niej przepis :)
Prześlij komentarz