niedziela, 21 sierpnia 2011

Nadziewana papryka

Składniki:
- 250g białego serka śmietankowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 5 papryczek opiekanych (można kupić w słoiku w Lidlu)

Sposób przygotowania:
1. Ser mieszamy z cukrem pudrem na gładką masę.
2. Papryczki odsączamy na sitku, następnie łyżeczką nakładamy przygotowany ser. Nadziane kładziemy na talerzyku, lekko przyciskamy, aby ser równomiernie został rozprowadzony. Papryczki idealnie pasują jako przekąska, bądź do pieczywa. Wydaje się dziwne, ale słodki ser idealnie komponuje się z opiekaną papryką.

5 komentarzy:

  1. genialne zdjęcie :) myślałam że to ciasteczka;) a paprykę taką wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na słodko? Nie wpadłabym na to! Ciekawa jestem jak smakuje to połączenie. Ja mam w planach faszerowanie serkiem ale na słono-ostro. Twój pomysł bardzo ciekawy jest! Może dodasz przepis do mojej akcji warzywa psiankowate? http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2285

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają zjawiskowo. Nie jadłam jeszcze papryk na słodko, muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądaja prześliicznie:) i tak patriotycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. przepiękna fotografia!
    och, też chyba zacznę nadziewac xd

    OdpowiedzUsuń