piątek, 26 sierpnia 2011
Dżem śliwkowo-gruszkowy
Składniki:
- 1,5 kg gruszek
- 1,5 kg śliwek
- 1 opakowanie cukru żelującego
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Śliwki kroimy w połówki, dodajemy do gruszek i smażymy do miękkości ( można podlać 1/2 szklanki wody).
2. Pod koniec smażenia dodajemy cukier i cynamon, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
3. Gorący dżem przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 10 min.
- 1,5 kg gruszek
- 1,5 kg śliwek
- 1 opakowanie cukru żelującego
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Śliwki kroimy w połówki, dodajemy do gruszek i smażymy do miękkości ( można podlać 1/2 szklanki wody).
2. Pod koniec smażenia dodajemy cukier i cynamon, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
3. Gorący dżem przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 10 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
gruszka ze śliwką?
brzmi ciekawie.
Prześlij komentarz