czwartek, 7 lipca 2011
Pomarańczowy dżem z cukinii
Składniki:
- 2,5 kg cukinii (po obraniu i wydrążeniu środka)
- 40 dag cukru
- 2 galaretki pomarańczowe
- 2 łyżki olejku pomarańczowego
- 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Sposób przygotowania:
1. Cukinię obieramy i wydrążamy środek. Kroimy ją w kostkę, zalewamy 1/2 szklanki wody i smażymy do jej miękkości.
2. Dodajemy galaretki, olejek, cukier i kwasek cytrynowy. Wszystko smażymy jeszcze ok. 30 min. (można zmiksować). Nakładamy do słoiczków, kładziemy je na zakrętce lub chwile gotujemy w garnku dla trwałości.
- 2,5 kg cukinii (po obraniu i wydrążeniu środka)
- 40 dag cukru
- 2 galaretki pomarańczowe
- 2 łyżki olejku pomarańczowego
- 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Sposób przygotowania:
1. Cukinię obieramy i wydrążamy środek. Kroimy ją w kostkę, zalewamy 1/2 szklanki wody i smażymy do jej miękkości.
2. Dodajemy galaretki, olejek, cukier i kwasek cytrynowy. Wszystko smażymy jeszcze ok. 30 min. (można zmiksować). Nakładamy do słoiczków, kładziemy je na zakrętce lub chwile gotujemy w garnku dla trwałości.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
8 komentarze:
Dżem z cukinii robiła moja babcia ...oj pyszny był ....ale był bez takich smakowych dodatków ...a wiec twój musi być mega pyszny:)
Piękny kolor!
Dżem musi cudownie smakować.
Takiego dżemu to nigdy nie jadłam! Bardzo orginalny :)
Dżem z cukinii? to ci dopiero! nigdy nie słyszałam :)
O kurcze dla mnie to nowość ale uwielbiam nowości :)Ciekawa jestem jak smakuje :)
ciekawie się zapowiada :)
ewliza pisze...ja dzis postanowilam zrobic ten dzemik mam nadzieje ze mi wyjdzie
Cudowny ma kolor!
Prześlij komentarz