niedziela, 10 lipca 2011
Dżem wiśniowo-porzeczkowy
Składniki:
- 1 kg wiśni
- 1 kg czarnych porzeczek
- 0,5 kg cukru
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Do wydrylowanych wiśni dodajemy oczyszczone porzeczki. Smażymy do konsystencji dżemu (można rozgnieść owoce łyżką do gniecenia ziemniaków). Na końcu dodajemy cukier i żelfix, smażymy jeszcze ok. 20 min.
2. Dżem przekładamy do słoiczków i kładziemy na zakrętkach lub przez chwilę zagotowujemy.
- 1 kg wiśni
- 1 kg czarnych porzeczek
- 0,5 kg cukru
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Do wydrylowanych wiśni dodajemy oczyszczone porzeczki. Smażymy do konsystencji dżemu (można rozgnieść owoce łyżką do gniecenia ziemniaków). Na końcu dodajemy cukier i żelfix, smażymy jeszcze ok. 20 min.
2. Dżem przekładamy do słoiczków i kładziemy na zakrętkach lub przez chwilę zagotowujemy.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Fajny! Również się przymierzam do jakiegoś dżemu z wiśniami, tylko drylownicy nie mam pod ręką...
ale pyszny dzemik:)
Prześlij komentarz