środa, 13 lipca 2011
Dżem wiśniowo-jabłkowy
Składniki:
- 1kg jabłek
- 1kg wiśni
- 50dag cukru
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, wykrawamy ogryzki i kroimy w kostkę. Wiśnie pozbawiamy pestek, zasypujemy cukrem i chwilę smażymy. Do wiśni dodajemy jabłka i dalej gotujemy do konsystencji dżemu.
2. Gorący dżem przekładamy do słoików, kładziemy je na wieczkach, bądź chwilę gotujemy.
- 1kg jabłek
- 1kg wiśni
- 50dag cukru
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy, wykrawamy ogryzki i kroimy w kostkę. Wiśnie pozbawiamy pestek, zasypujemy cukrem i chwilę smażymy. Do wiśni dodajemy jabłka i dalej gotujemy do konsystencji dżemu.
2. Gorący dżem przekładamy do słoików, kładziemy je na wieczkach, bądź chwilę gotujemy.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Ja właśnie zajadałam się domowym dzemem o smaku moreli i pomarańczy, ale wiśnia-jabłko to musi być coś pysznego! :)
Prześlij komentarz