sobota, 9 lipca 2011
Dżem wiśniowo-bananowy
Składniki:
- 2 banany
- 2 kg wiśni
- 30 dag cukru
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Do wypestkowanych wiśni dodajemy rozgniecione banany, wszystko smażymy do konsystencji dżemu. Na końcu dodajemy cukier, kwasek cytrynowy i żelfix, wszystko chwilę jeszcze smażymy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, kładziemy je na zakrętkach (można chwile zagotować) dla lepszej trwałości.
- 2 banany
- 2 kg wiśni
- 30 dag cukru
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 1 opakowanie żelfixu
Sposób przygotowania:
1. Do wypestkowanych wiśni dodajemy rozgniecione banany, wszystko smażymy do konsystencji dżemu. Na końcu dodajemy cukier, kwasek cytrynowy i żelfix, wszystko chwilę jeszcze smażymy.
2. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, kładziemy je na zakrętkach (można chwile zagotować) dla lepszej trwałości.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Zapisuję i postaram się zrobić :) Tylko wiśnię muszę dorwać...hi hi :)
Uwielbiam domowe przetwory <3
Pychota!!!
musi smakować obłędnie :)
Wiśnia i banan to super mix! :)
Prześlij komentarz