niedziela, 29 maja 2011
Owocowo-serowe pucharki
Składniki:
- 5 łyżek margaryny
- 17 dag musli (najlepiej małe paczki fitella)
- łyżka cukru
- 30 dag truskawek (mogą być mrożone)
- 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- op. naturalnego serka homogenizowanego-20dag (może być danio)
- 3 łyżki cukru pudru
- op. jogurtu naturalnego-15dag
- 1/2 szklanki bitej śmietany
- galaretka truskawkowa przygotowana według przepisu na opakowaniu
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
1.Podgrzać w rondlu margarynę z musli, aż składniki się połączą. Wyłożyć do pucharków, ostudzić.
2.Truskawki, cukier i 2 łyżki wody gotować minutę, mieszając delikatnie. Zagęścić masę mąką ziemniaczaną z łyżką wody.Ostudzić.
3.Serek połączyć z cukrem pudrem, jogurtem i bitą śmietaną. Dodać masę truskawkową, wymieszać, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
4.Ubrać owocami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.
- 5 łyżek margaryny
- 17 dag musli (najlepiej małe paczki fitella)
- łyżka cukru
- 30 dag truskawek (mogą być mrożone)
- 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- op. naturalnego serka homogenizowanego-20dag (może być danio)
- 3 łyżki cukru pudru
- op. jogurtu naturalnego-15dag
- 1/2 szklanki bitej śmietany
- galaretka truskawkowa przygotowana według przepisu na opakowaniu
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
1.Podgrzać w rondlu margarynę z musli, aż składniki się połączą. Wyłożyć do pucharków, ostudzić.
2.Truskawki, cukier i 2 łyżki wody gotować minutę, mieszając delikatnie. Zagęścić masę mąką ziemniaczaną z łyżką wody.Ostudzić.
3.Serek połączyć z cukrem pudrem, jogurtem i bitą śmietaną. Dodać masę truskawkową, wymieszać, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
4.Ubrać owocami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.
Etykiety:
Desery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz