piątek, 16 sierpnia 2013
Zupa wiśniowa
Składniki:
- 3 szklanki wydrylowanych wiśni
- 1 op. kisielu wiśniowego
- 1/2 op. makaronu świderki
- cukier
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wrzucamy wydrylowane wiśnie, zalewamy 1,5 litrem wody i gotujemy ok. 30 min. Następnie zdejmujemy z gazu, miksujemy (nie do końca dokładnie), ponownie wstawiamy na palnik, wlewamy kisiel rozpuszczony w 1 szklance wody, zagotowujemy. Dodajemy cukier, do smaku.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy dodajemy do zupy i gotujemy ok. 10 min.
- 3 szklanki wydrylowanych wiśni
- 1 op. kisielu wiśniowego
- 1/2 op. makaronu świderki
- cukier
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wrzucamy wydrylowane wiśnie, zalewamy 1,5 litrem wody i gotujemy ok. 30 min. Następnie zdejmujemy z gazu, miksujemy (nie do końca dokładnie), ponownie wstawiamy na palnik, wlewamy kisiel rozpuszczony w 1 szklance wody, zagotowujemy. Dodajemy cukier, do smaku.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy dodajemy do zupy i gotujemy ok. 10 min.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Zjadłabym taką zupkę :)
Smaki mojego dzieciństwa! Bardzo ją lubię, czasem zamiast makaronu z lanymi kluseczkami :)
Kisiel? wystarczy trochę mąki ziemniaczanej.
Zrobiłam :) dodałam za radą Izy mąki ziemniaczanej. Bardzo smaczna! Polecam!
Prześlij komentarz