sobota, 22 czerwca 2013
Dietetyczne babeczki owsiane
Składniki:
- 2,5 szklanki otrąb owsianych
- 1/2 szklanki szatkowanych migdałów lub orzechów
- 1/2 szklanki rodzynek
- 2 jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki miodu
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju roślinnego
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy otręby, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, następnie dodajemy jajka, mleko, pokrojone w kostkę jabłka, olej i miód, wszystkie składniki mieszamy łyżką.
2. Ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami, pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, na złoty kolor.
- 2,5 szklanki otrąb owsianych
- 1/2 szklanki szatkowanych migdałów lub orzechów
- 1/2 szklanki rodzynek
- 2 jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki miodu
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju roślinnego
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy otręby, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, następnie dodajemy jajka, mleko, pokrojone w kostkę jabłka, olej i miód, wszystkie składniki mieszamy łyżką.
2. Ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami, pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, na złoty kolor.
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
6 komentarze:
bardzo lubię takie:)
nie wyszły :( z wierzchu spieczone, w środku rzadkie...
Jeżeli użyłaś/łeś poprawnej ilości składników to problem może być w pieczeniu, czy piekłeś/piekłaś z termoobiegiem,a jeśli w zwykłym piecu to blaszka nie była za wysoko?
Na ile porcji jest ten przepis
ok. 12 sztuk :)
u mnie to samo z wierzchu spieczone, a w środku rzadkie..
Prześlij komentarz