niedziela, 20 września 2015
Czekoladowy krem z awokado a'la nutella
Składniki:
- 1 miękkie awokado
- 2,5 łyżeczki gorzkiego kakao
- 4-5 łyżek syropu klonowego
Sposób przygotowania:
1. Miękkie awokado obieramy i usuwamy pestkę, następnie miksujemy z kakao i z syropem klonowym w takiej ilości, aby powstała konsystencja kremu, nie przesadzając ze słodkością.
2. Krem doskonale pasuje do świeżego pieczywa, jest zdrową alternatywą lubianej nutelli.
- 1 miękkie awokado
- 2,5 łyżeczki gorzkiego kakao
- 4-5 łyżek syropu klonowego
Sposób przygotowania:
1. Miękkie awokado obieramy i usuwamy pestkę, następnie miksujemy z kakao i z syropem klonowym w takiej ilości, aby powstała konsystencja kremu, nie przesadzając ze słodkością.
2. Krem doskonale pasuje do świeżego pieczywa, jest zdrową alternatywą lubianej nutelli.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
zakochałam się! *.* wspaniały przepis, muszę zrobić taką "nutellę" :D Ja bym tam dodała jedynie orzeszki, dla urozmaicenia smaku ;d
Witam czy mozna zamiast syropu klonowego dodac miod?
Tak, jak najbardziej :)
Prześlij komentarz