Składniki:
- 1 jajko
- 100 ml śmietany 30%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 mały granat
- 5 kromek chleba tostowego
- 2 czubate łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 30g masła
Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy jajko ze śmietaną i cukrem pudrem. Kromki zanurzamy na chwilę z jednej i z drugiej strony we wcześniejszej przygotowanej śmietanie i smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Po upieczeniu kładziemy na papierowe ręczniczki.
2. Gdy już wszystkie kromki upieczemy na tej samej patelni smażymy chwilę miód z cynamonem, pod koniec dodajemy ziarenka granatu. Tak przygotowanym sosem polewamy usmażone kromki.
Jak byłam mała to często jadłam takie tościki, ale na słono.;p
OdpowiedzUsuńZ granatem muszą być rewelacyjne! :)