sobota, 13 sierpnia 2011

Muffiny cappuccino

Składniki:
- 200g margaryny
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- cukier waniliowy
- 4 łyżki cappuccino rozpuszczone w łyżce gorącej wody
- 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 i 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, sól, cukier waniliowy i rozpuszczone kakao, wszystko miksujemy.
2. Dodajemy margarynę, cukier, wszystko miksujemy na gładką masę.  Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy.
3. Ciasto nakładamy do foremek, wyłożonych papilotkami. Pieczemy 20-25 min. w 180 stopniach.

5 komentarzy: