niedziela, 5 marca 2017

Mini serniczki z czekoladą i owocami

Składniki:
- ok. 150g czekoladowych ciasteczek
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń wiśniowy lub malinowy
- 500g białego sera do serników
- 2/3 szklanki cukru
- 2 op. serka śmietankowego Apetina
- 1 jajko
*dodatkowo
- 1 czekolada mleczna lub gorzka
- 4 łyżki śmietany 30%
- granat
- borówki
- czekoladowe serduszka

Sposób przygotowania:
1. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki kładziemy pokruszone ciasteczka, by przykryły dno.
2. W misce miksujemy biały ser z serkami Apetina, jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym i budyniem. Masę przelewamy do foremek i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach (do ścięcia masy).
3. Gotowe serniczki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą z dodatkiem śmietany w łaźni wodej oraz owocami i czekoladowymi serduszkami.


 
 
 

3 komentarze:

Olga Pi pisze...

Świetne serniczki:)

Kubełek Smakowy pisze...

Urocze ;-)

natalia20041989 pisze...

Cudne☺

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi