wtorek, 21 lutego 2017

Ciasto Kinder Country

Składniki:
- 300g białej czekolady
- 300g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- 400ml śmietany 36%
- 250g serka mascarpone
- ok. 120g pełnoziarnistych herbatników
- 3 szklanki płatków Nestle Kangus + kilka garści na wierzch

Sposób  przygotowania:
1. Tortownicę o średnicy ok. 24cm wykładamy folią aluminiową.
2. Białe czekolady rozpuszczamy w łaźni wodnej, chłodzimy.W dalszej kolejności 200ml śmietany ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone, następnie miksujemy z przestudzoną czekoladą. Na samym końcu mieszamy z 3 szklankami płatków.
3. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, wylewamy masę czekoladową i przykrywamy drugą warstwą herbatników, chłodzimy w lodówce.
4. W tym czasie w łaźni wodnej rozpuszczamy ciemne czekolady, studzimy.  Ubijamy na sztywno pozostałą śmietanę, pod koniec dodając rozpuszczoną czekoladę mleczną. Całość wylewamy na ciasto, posypujemy płatkami i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.





3 komentarze:

gin pisze...

Mniam, wygląda pysznie :)
To taki dziecięcy przysmak :)

Leśny Dwór pisze...

Ooo, super wygląda!

Andzia.x 7 pisze...

Bardzo smaczne :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi